Alonso – hur tänker han?



Ryktena om var Fernando Alonso kör 2009 vill aldrig ta slut. Nu senast är det The Guardian som uppger att ett avtal som placerar den dubble världsmästaren i Honda 2009, i princip är på skrivet och klart. Den allmänna uppfattningen att slutdestinationen fortfarande är Ferrari hävdar även The Guardian.


Experter brukar framhärda att kontinuitet är det som betalar sig i längden, inte minst under alla turer kring Jenson Buttons avbrutna byte från Toyota till Honda (undrar om Jenson ångrar att han ångrade sig nu när Timo stod på pallen i Ungern). Jag skulle kunna förstå att om Alonso gick från Renault till Honda och Ross Brawn för att inleda en långsiktig satsning mot en ny världsmästartitel, men inte för att vänta på Ferrari ett år eller två. Honda kan jag förstå, få byta ut Rubens Baricello som troligtvis kör sin sista säsong i år, mot Alonso som gjort sig känd för att kapa tiondelar tillsammans med tekniker.


Vad kommer hända med Alonsos varumärke och hans sponsorer. Fernandos år hos McLaren visade inte upp hans bästa sidor, även om han gjorde några riktigt bra lopp. Bytet till Renault är redan ifrågasatt och leverera inte några pall platser. Jag tror inte att en säsong i en än sämre bil (en Honda) kommer att förbättra situationen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0