Hur kör Hamilton?


Inför Brasiliens GP i söndags visade Viasat ett sammandrag av säsongen. En sak som jag omedelbart lade märke till var sättet som Hamilton ofta kör om på.

Väl jämsides med den andre bilen använder Hamilton påfallande ofta den optimala racelinjen genom kurvan för att tvinga den andra föraren av banan eller att bromsa. FIAs code of conduct säger följande "deliberate crowding of cars towards the inside or the outside of the curve or any other abnormal change of direction, are strictly prohibited and shall be penalised".

Här kan man ju tolka det som att Hamiltons avsikt inte är att medvetet preja ut den andra bilen utan bara följa den optimal linjen genom kurvan. Detta är ju dock ingen rättighet för en förare och om bägge bilar skulle agera på det viset skulle dom kollidera.


Väl jämsides måste bägge förare ansvara för att ge varandra utrymme att stanna kvar på banan för att omkörningen ska kunna anses vara enligt reglerna. Under 2008 blev det för mig uppenbart hur ofta Hamilton bryter mot detta. Jag kan inte låta bli att konstatera att Hamilton allt mer liknar en ny M Schumacher och då är det ingen komplimang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0