Rätt eller fel att straffa Hamilton


Jag kan inte låta bli att tycka synd om Hamilton efter söndagens GP i Spa, Lewis imponerade under sin tredje stint. Men var det rätt eller fel av Stewards att straffa Lewis med en drive through penalty i efterhand. Lewis har i flera uttalanden menat att Kimi inte lämnade något utrymme i chikanen utan tvingade honom till att gena. Det stämmer att Kimi behöll sin racelinje genom chikanen men istället för att bromsa (vilket Kimi valt åtskilliga gånger under 2008) valde Hamilton att istället gena.


Hamilton menar vidare att han (efter att ha låtigt Kimi passera) passerade mållinjen 6,7 km/h långsammare än Kimi. Men vad som blev avgörande var hans avstånd till Kimi på raksträckan. Hade Hamilton valt att bromsa och därmed stannat kvar på banan hade han inte kunnat hamna i slipstream bakom Kimi lika snabbt och därmed antagligen inte kunnat attackera Kimi i den nästföljande kurvan.


Nu har McLaren valt att överklaga FIAs straff så vi lär få höra mer om detta, men så länge regeln ser ut som den gör kan jag inte se annat än att Lewis och McLaren fick ett förbättrat läge genom att gena i chikanen.


Kommentarer
Postat av: Mysan

Helt klart att Hamilton ska straffas, helst ännu hårdare. Kimi borde vunnit.

2008-09-11 @ 15:22:45
Postat av: Jonas

Jag konstaterar att mina trognaste besökare förespråkar en hård linje, speciellt mot McLaren

2008-09-11 @ 16:19:54
URL: http://grandstand.blogg.se/
Postat av: Mysan

Punish, punish hard!!!!!!!!!!!!

2008-09-12 @ 16:45:15
Postat av: Mysan

Går inte att tycka synd om den pajasen, han försökte preja ett flertal förare på Monza på ett fult sätt, han genade i chicanen och släppte inte förbi Kimi på Spa, han körde på Kimi vid rödljus tidigare på säsongen. Listan kan göras lång. Han verkar inte ha förstått att det är fler än han på banan.

2008-09-15 @ 16:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0